maanantai 16. syyskuuta 2013

Uuteen kauteen

Näin syksyn kynnyksellä on jälleen aika herätellä blogia henkiin ja luoda katsaus tulevaisuuteen.

Heti aluksi se kaikkein tärkein: Aseman Lasten toiminta jatkuu myös tulevaisuudessa! Olemme saaneet uuden rahoittajan ja olemme tätä nykyä Kiimingin 4H-yhdistyksen alainen "elokuvaklubi" kuten virallinen sanonta kuuluu. Edellinen rahoittajamme Haukiputaan 4H lopetti toimintansa viime keväänä kuntaliitoksen vuoksi ja toimintamme jatko oli sen vuoksi uhattuna. Nyt kuitenkin pitäisi olla kaikki kunnossa ainakin parin seuraavan vuoden ajan!

Tulevana toimikautena Aseman Lapset pyrkii toimimaan entistä monipuolisemmin kulttuurin saralla. Parannamme tiedotustamme ottamalla käyttöön YouTube-kanavallamme ohjelmasarjan nimeltä "Ohjaajan työhuone", jossa ohjaaja/tuottaja Elmo Rautio kertoo ajankohtaisista asioista ja vähän muustakin. Lisäksi tulemme kirjoittamaan tätä blogia entistä mediapainotteisemmin. Luvassa on muun muassa syksyn mittaa yhteistyökumppaneidemme haastatteluja ja muuta perinteiseen pressimediaan yhdistettävää jännää!

Elokuvatuotanto on edelleen päätoimialamme ja kevään puolella on tulossa uusin suurelokuvamme. Siitä emme hiisku tässä vaiheessa sen enempää, mutta sen puitteet tulevat mahdollisesti olemaan vieläkin huikeammat kuin edellisessä elokuvassamme Jäärouva. Vielä ei ole varmaa, jatkammeko Mörkö ja Jäärouva elokuvien aloittamaa "Muumi-trilogiaa" vai siirrymmekö suoraan kokonaan uuteen aiheeseen. Tove Janssonin satumaailman lisäksi potenttiaalinen vaihtoehto innoituksen lähteelle on Kalevala.

Varmuudella seuraava projektimme tulee olemaan työnimellä "Aseman Lasten Hallainyö" kulkeva n. 20-minuuttinen lyhytelokuva, joka nimensä mukaisesti jatkaa Aseman Lasten Joulutarinasta (2012) tutulla konseptilla juhlapäiväspesiaalien parodisointia. Elokuvassa näyttelijämme esittävät jälleen itseään, mutta joulun sijaan nyt vietetään pimeimmän syksyn juhlaa eli Halloweenia!

Vanhoista elokuvistamme Jäärouva tulee samaan syksyn aikana englanninkielisen käännöksen, jota työstää jo aiemmin Mörkö-elokuvan ruotsiksi kääntänyt Mikael Fors. Käännöksen ja kokonaan uuden leikkauksen (elokuvasta ilmestyy ns. "ohjaajan versio") avustuksella pyrimme jälleen Skotlannissa järjestettävään Dead by Dawn -kauhuelokuvafestivaalille. Kyseisestä tapahtumastahan oltiin viime syksynä yhteydessä meihin päin Mörkö-elokuvan tiimoilta, mutta elokuva ei lopulta selvinnyt ohjelmistoon. Teknisesti kehittyneemmän ja huomattavaa pohjoismaista eksotiikkaa huhkuvalla Jäärouvalla kuvittelisi olevan paremmat mahdollisuudet!



Tämän lisäksi myös Mörkö-elokuva on saamassa uuden kielen: englannin ja ruotsin lisäksi elokuva on pian katsottavissa myös venäjänkielisillä tekstityksillä! Venäläistä käännöstä työstää parhaillaan Lotta Kiljunen.

Syksyn aikana pyrimme myös julkaisemaan kauan odotetun Jäärouva-elokuvan DVD-julkaisun. Runsaasti ekstroja sisältävä levy kansikuvineen on tarkoitus julkaista ladattavassa muodossa lokakuun aikana. DVD tulee sisältämään myös kokonaan uudelleen leikatun "ohjaajan version", joka on uskollisempi Elmo Raution alkuperäiselle visiolle.

Joulukuussa julkaisemme lisäksi koko Asemafilmin tuotannon erityisenä DVD-boksina!


Sellaista. Pysykäähän kanavalla ja muistakaa aktiivisesti seurata Asemafilmin Facebook-sivua!

5 kommenttia:

  1. onko se dvd boxi ostettavisssa

    muute ootte tosi hyviä

    VastaaPoista
  2. onko se dvd boxi ostettavisssa

    muute ootte tosi hyviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voidaan me myydä valmista pakettiakin :) samalla voit tukea meidän toimintaa. Tiedustelut osoitteeseen elmo.rautio@hotmail.com.

      Poista
    2. en tarkkaan ottaen koe sitä kovin hyödylliseksi ostaa dvd boksia kun voin kattoo youtubesta maksutta :)

      Poista
  3. Hei! Ihailen teitä! Jatkakaa leffojen tekemistä! ♥ :)

    VastaaPoista