keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Lukuharjoituksia

Tänään pidimme Jäärouva-elokuvan ensimmäiset lukuharjoitukset. Vaikka käsikirjoitus ei ole vielä likimainkaan valmis, oli tärkeää nähdä, mihin suuntaan projekti on kehittymässä. Tärkeimpänä asiana oli saada varmuus roolituksen oikeellisuudesta. Tämän illan perusteella voin sanoa sen osuneen täysin nappiin.

Jäärouva eroaa aiemmista elokuvistamme siinä tärkeässä suhteessa, että tällä kertaa tarinassa on yksi selkeä päähenkilö, jonka kautta kaikkea tapahtuvaa tarkastellaan. Hahmo on herkkä, hirvittävän trauman haavoittama nuori tyttö, joka yrittää kaikkensa selvitäkseen elämästään eteenpäin ja löytääkseen elämänilonsa jälleen. Tässä roolissa Mörkö-leffoissa vakuuttanut Tuuli Kankaala pääsee oikeuksiinsa.

Koska kyseessä on myös nuorisoelokuva, on ensiarvoisen tärkeää löytää oikeanlainen ryhmäkemia elokuvan tiiviin ydinjoukon ympärille. Jostain syystä neljä on vakiintunut optimaaliseksi ryhmäkooksi elokuvaa ajatellen (mm. Evil Dead tai vaikkapa The Big Bang Theory). Koska elokuva sijoittuu periaatteessa todelliseen maailmaan, on kyettävä luomaan uskottava, huumorin kukittama ryhmäkemia, johon uskon Tiia Lipon, Paula Frimanin ja uuden tulokkaan Eeva Mattilan ajan myötä kasvavan. Erityisesti Paula osoitti jo lukuvaiheessa, että hän on nainen paikallaan.

Valitettavasti käsikirjoituksemme ei ole vielä niin pitkällä, että olisimme päässeet seuraamaan, millaisen kulttihahmon Iisa Mäkipaaso aikoo kehittää elokuvan merkittävimmästä sivuhahmosta.

Veera Koskelan ansiot tulevat elokuvassa olemaan visuaalisella puolella, repliikkejä hänen suuhunsa ei tulla tässä elokuvassa laittamaan. Tästä voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.

***

Mutta tämä tältä erää. Ensi viikon pyhitämme täysin lupailemamme jouluspesiaalin kuvauksiin!

1 kommentti:

  1. Jes! Tuuli oli ihana Mörkössä ja on varmasti hyvä tässäkin :) Paula on kans söpö ja hauska! Toivottavasti tulee hyvä leffa, koska Mörkö oli yksi parhaita elokuvia 2011!!!

    VastaaPoista