maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ei mikään draamakuningatar

Kun Tuuli Kankaalan näkee arkielämässä, mistään ei pystyisi päättelemään, että kyseessä on jo toista
päärooliaan pitkässä elokuvassa tekevä valovoimainen "tähtinäyttelijä". Tuulista puuttuu kaikki mahdollinen ylpeys ja omahyväisyys, jonka sijaan hänestä huokuu maanläheinen ja rauhallinen elämänasenne.

"Tuuli on rento ei stressaa turhasta. Hän on aina oma itsensä, eikä kauheasti muutu kuvaustilanteiden ja vapaa-ajan välillä. Hän on sellainen hauska ja ihana persoona, jonka kanssa voi puhua vakavemmistakin asioista. Yksi parhaista tyypeistä, joita tunnen" kuvailee Tuulia hänen hyvä ystävänsä Tiia Lippo. Yhdessä he tähdittävät Asemafilmin tämän kevään suurtuotantoa Musta kevät.

Mustassa keväässä Tuuli näyttelee tavallista opiskelijatyttö Miljaa, jonka elämä saa raskaan ja traagisen käänteen.

"Milja ei ole kauhean sosiaalinen perhonen, ennemmin vähän sellaista omissa oloissa ja pienessä tiiviissä läheisringissä viihtyvää autistityyppiä." kuvailee Tuuli hahmoaan.

Katsoja ei voi välttyä ajatukselta, että Tuulin hahmo muistuttaa hänen aiempia roolejaan Mörkö-elokuvan koulukiusattuna Henna-hahmona ja Jäärouvan traumatisoituneena Iidana. Tuulin mielestä yleinen onnettomuus ei kuitenkaan vaivaa hänen roolihahmojaan.

"Ei ne aiemmatkaan roolihahmot ole mitenkään hirveän onnettomia olleet, mutta ainakin Milja on toiminnan nainen ja alkaa kyllä ongelmia kohdatessaan selvittää niitä, kuhan on saanut itteään vähän koottua", hän analysoi.
Tuulin kädenjälki on ollut myös fanien mieleen.

Tuuli kuitenkin myöntää, että draama on viime aikoina ollut hänen tyylilajinsa. Aseman Lasten viime jouluna järjestämässä Oskariina-gaalassa Tuuli sai nettikansalta tunnustusta muun muassa parhaan draamaesiintyjän, parhaan pääosan ja urapalkinnon muodossa.

"Draamasta ja komediasta olisi molemmista siistiä saada kokemusta, komediasta sitä on nyt vähemmän. Välillä on suorastaan ihmeellistä, kuinka kuvauksissa kaikki kameran ulkopuolella tapahtuva on kuin suoraan jostain valmiiksi nauretusta telkkarisarjasta, mutta silti lopputulos on usein hyvinkin vakavasti otettavaa jälkeä."

Vakavasti otettavaa on ollut myös viime aikoina Tuulin oma jälki valmiissa elokuvissa. Omasta kehityksestään Tuuli ei ota kaikkea kunniaa pelkästään itselleen.

"Yritän haastaa itseäni. Ehkä kehityn pikku hiljaa. Sellanen eleissä, ilmeissä ja äänensävyssä yksityiskohtiin keskittyminen on välillä hankalaa. Olen sattumalta vielä yleensä niin ihanien ihmisten ympäröimä, ettei tarvitse oikeen esittää mitään."
"Musta kevät" on jälleen yksi dramaattinen rooli Tuulille.

Tuuli on ollut Aseman Lapsissa mukana nyt viiden vuoden ajan. Syksyllä 2009 Aseman näytelmäkerhoon tullut pikku tyttö on kasvanut lahjakkaaksi nuoreksi näyttelijätäreksi. Nimen omaan ryhmä on saanut Tuulin innostumaan näyttelemisestä ja elokuvataiteesta.

"Ensin oli kaikesta kerhomeiningistä huolimatta vaan kaveriporukka, hassua mielikuvitusta ja elämänasennetta, sekä Elmo... Nyt siitä on tullu jotaki aika mielenkiintoista ja ainaki tärkeä osa elämääni." Tuuli myöntää.

Asemafilmin faneille Tuulilla on selkeä ja filosofinen viesti:

"Tarinat rikastuttaa elämää, ootte oikeella tiellä jos katotte leffoja. Live long and prosper."

4 kommenttia: