maanantai 14. huhtikuuta 2014

Taustalta parrasvaloihin

Aseman Lasten nuorimman jäsen Tiia Lippo kunnostautui elokuvauransa alkupuolella mitä erilaisempien sivuroolien erikoismiehenä. Jäärouva-elokuvan vakuuttava roolityö kuitenkin osoitti, että Tiiassa on potenttiaalia myös isompiin rooleihin.

"Tässä elokuvassa en näyttele zombia, enkeliä tai huomattavasti itteeni vanhempaa henkilöä, joten rooli eroaa aika paljon aiemmistani." Tiia naurahtaa ja nimeää Aseman Lasten Halloween -elokuvassa nähdyn zombie-hahmon yhdeksi suosikkirooleistaan.

Asemafilmin uudessa elokuvassa Musta kevät Tiia nähdään merkittävässä roolissa Aino-nimisenä hahmona, elokuvan päähenkilön Miljan parhaana ystävänä.

"Aino on sellainen aika lojaali ja kiva kaveri, mutta hänen elämäänsä varjostaa äidin kuolema lapsuudessa. Sen takia hän kokee lohduttamisen ja myötäelämisen ehkä vähän hankalaksi", Tiia analysoi.

Yhtäläisyys Jäärouvan Laura-hahmoon on Tiian mielestä varsin ilmeinen.

Tiian hahmo myötäelää jälleen ystävänsä surua.

"Ainokin pitää Miljaa tavallaan siskonaan, kuten Laura piti Iidaa."

Yhteistyö Tuuli Kankaalan kanssa toimi Jäärouvassa silmin nähden hyvin. Myös Mustasta keväässä parivaljakolla on luvassa paljon yhteisiä kohtauksia, joissa tyttöjen näyttelijäntaidot joutuvat entistä suurempaan testiin. Lopputulokseen Tiia suhtautuu toiveikkaasti.

"Toivottavasti luvassa on parempi lopputulos kuin ennen."

Näyttelijöiden kemioista onnistuminen ei tule ainakaan jäämään kiinni. Tuuli ja Tiia ovat arkielämässäkin hyviä ystäviä. Tiia ajautui Aseman Lapsiin alunalkaenkin Tuulin jalanjäljissä, omien sanojensa mukaan "olosuhteiden pakosta". Tytöt olivat tuolloin viidennellä luokalla.

"Tiian kans on luonteva näytellä, kun ollaan muutenki niin paljo tekemisissä. Tosin koominen pituusero ja pokan pitäminen tuottavat tosin joskus vähän vaikeuksia. Yleisesti ottaen Tiia on ihan paras, siltä löytyy sekä suurien ajatusten puoli että pärinäpuoli. Siitä ei tarvis mun mielestä isona ees erityisesti tulla mitää, se on jo nyt vaikka mitä." Tuuli kuvailee ystäväänsä.

Tiian oma kehitys näyttelijänä ei ole jäänyt kenellekään epäselväksi. Viime joulun Oskariina-gaalassa nettikansa palkitsi Tiian suurimmasta kehityksestä Aseman Lasten näyttelijöistä. Itse Tiia on tästä melko vaatimaton.

Tiia Lippo palkittiin Oskariina-gaalassa suurimmasta kehityksestä.
"En ole enää ihan niin huono, kuin sillon kun kuvasimme Mörköä. Olen kehittyny ehkä siinä, että nyt hahmojani saattaa jopa erottaan toisistaan. Ainaki vähän. Olen myös kiinnittänyt huomiota puheeseeni ja koettanut päästä eroon pahoista tavoistani."

Mustan kevään kuvausten ollessa loppusuoralla Tiialla on lukijoillemme vain yksi viesti:
"Kiitos ku jaksatte kattella meiän leffoja ja seurata meiän kehitystä (:"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti