keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Sivuosien ilopilleri

Paula Friman on persoona, jonka seurassa ei voi olla huonolla tuulella. "Paula on puhelias, pirteä, tomera,
hauska ja saa aina juttuillaan hyvälle tuulelle. Semmonen kiva, tarpeeksi kypsä ja kyllin hupsu" kuvailee häntä
Eeva Mattila.

Paulaa ja Eevaa yhdistää se, että kumpikin ovat Aseman Lapsissa ns. "myöhännäisheränneitä". Paula ei ehtinyt ryhmän alkutaivalta Asemakylän homekoululla todistaa, vaan liittyi vuonna 2008 perustettuun ryhmään syksyllä 2010. Näin ollen Paulan mukaantulo on omalla tavallaan käännekohta Aseman Lasten historiassa: tuolloin tulivat kuvioihin paitsi uudet tilat ja 4H, myös elokuvataide.

"Yläasteella muistan, kun Iisa alkoi puhua tästä ryhmästä. Harrastin silloin näyttelemistä eräässä toisessa ryhmässä ja ajattelin, että vaihtamalla voisi parantua - ja paranihan se!", Paula muistelee.

Sopeutuminen "uuteen ryhmään" ei ollut Paulalle ongelma. Ryhmässä oli jo valmiiksi paljon tuttuja.

"Tunsin kaikki paitsi Tiian ja Tuulin entuudestaan. Oli todella helppo ja mukava liittyä rinkiin ja jo muutaman kerran jälkeen tuntui, että olin osa porukkaa. Elmo oli kyllä tosi pelottava aluksi", Paula virnuilee tuttuun tyyliinsä.

Paula on tullut Asemafilmin elokuvissa tunnetuksi sivuosien tähtenä. Myös uudessa elokuvassa Musta kevät Paulan rooli on pieni, mutta juonen kannalta sitäkin tärkeämpi.

"Tässä elokuvassa olen Ronja, päähenkilön Miljan isosisko. Ronja on sellainen aika vahva ja rohkea persoona, Miljalle ihan hirmusen tärkeä henkilö. Luonteeltaan hahmo on melko samanlainen kuin itse olen."



Mustassa keväässä Paulalla on jälleen pieni, mutta sitäkin tärkeämpi rooli.

Sivurooleissa viihtymiseen on Paulalla hyvä syy: hän on "kiireinen maailmannainen", kuten leikkisästi asia ilmaistaan. Tänä keväänä hän on viihtynyt työkomennuksella Helsingissä.

"Ei ole ollut mahdollisuuksia isompiin rooleihin. Joka kerta on ollut menoa johonkin (Mörköä lukuunottamatta), yleensä minua on kuvattu vain pikaisesti ennen lähtöä johonkin. Nyt Mustassa keväässä oli tämä muutto. Iloinen olen silti, että on edes näitä pikku rooleja."

Paula kertoo kuitenkin olevansa milloin tahansa valmis isompaan rooliin. Sellainen onkin jo tulossa, mikäli suunnitelmat toteutuvat. "Tulevaisuudessa (keväällä 2015) meillä on tulossa elokuva joka on kirjotettu siten, että olisin pääosassa. Odotan sitä kyllä todella innolla!"

Tähänastista uraansa Paula ei osaa hirveästi analysoida. Kehittymistä voidaan hänen mielestään arvioida kunnolla vasta sitten, kun tulee isomman roolin aika. Kokemusta hänellä kuitenkin on jo vaikka millä mitalla, eteenkin hänen pravuurissaan.

Paula viihtyi noitana Aseman Lasten Halloweenissa.

"Ainaki olen saanut kokea kuoleman monta monta kertaa, se on ihan uutta." Paula naureskelee. Lempiprojektikseen hän mainitsee Aseman Lasten Halloweenin. "Sitä oli törkeän hauska kuvata. Noitana oli kiva olla!"

Asemafilmin ja Aseman Lasten faneille Paulalla lähettää lämpimiä terveisiä:

"Kiitoksia kaikille ketkä meitä jaksaa seurailla!:) Facebookiin on tullu yksityisviesteillä terveisii monilt ketä on kattonu meijän elokuvii, niit viestei on tosi kiva saada ja lukee, iso kiitos niistäki:)"

1 kommentti:

  1. Olen tykännyt teidän Mörkö elokuvista ja päätin jatkaa teidän
    Suosikki elokuvia ja tehdä teidän Möröstä jatko-osan Mörkö 3 Revolution
    Joka on Mörkö 2 paluusta uusi Kolmas osa ja Hyviä elokuva hetkijä
    Ja aijon tehdä vielä Mörkö 4 Joka on tulossa ja lähetän sen teille ja
    Myös Mörkö 3 Revolution Osan myös ja nauttikaa siitä ja antakaa palautetta myös minulle kertokaa siitä Ja onnea minultakin teidänkin elokuville olen ylpeä siitä vaikka te ette enää jatka mutta olen teidän fani... Hyvää jatkoa ja loppu kesää sinne ystävät ja asema lapet saavat terveisiä Toni Wörlin Lähetti ... Kiitos !!!

    VastaaPoista