tiistai 27. toukokuuta 2014

Kameleonttinainen


Kun mietitään työryhmää nimeltä Aseman Lapset, se henkilöityy vahvasti yhteen henkilöön: Iisa Mäkipaaso on liioittelematta ryhmän sielu ja sydän. Alusta saakka mukana ollut Iisa on se yhdistävä tekijä, jonka kautta koko ryhmä on rakentunut.
 
Monipuolinen näyttelijätär taipuu sekä draamaan että komediaan.
Iisan roolisuoritus Tuutikkina keräsi kehuja.

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun Iisa saapui Aseman vanhalle esikoululle "reippaana 5. luokkalaisena". Nyt lukion toista vuotta lopetteleva Iisa on useassa liemessä keitetty kameoleontti, jolle on suosiolla luovutettu ne kaikkein erikoisimmat roolit Asemafilmin elokuvissa.

"Olen saanut projekteissamme värikkäimmät ja erikoisimmat roolit, ja se on opettanut heittäytymis- ja muuntautumiskykyä. Elokuvallinen hienovarainen ilmaisu on toivoakseni kehittynyt."

Monipuolisena näyttelijänä Iisa taitaa sekä draaman että komedian. Tekoprosessin kannalta Iisa kertoo pitävänsä komediaelokuvista enemmän.

"En oo näytelly kovin draamallisia rooleja, mutta meillä ero on ollut lähinnä siinä että komedian kuvaaminen on hauskempaa. Olen hauskuuden ja komedian ystävä. "

Suosikkiroolikseen Iisa nostaa kuitenkin elokuvassa Jäärouva vakuuttaneen Tuutikin. Myös yleisön mieleen ollut rooli toi hänelle parhaan sivuosan Oskariina-palkinnon.

"Rooli oli eeppinen, haastava ja todella latautunut; kohdistuivathan muumipohjaiset odotukset minuun hahmona. Myös meininki kuvauksissa oli taianomaista, sillä olin kuumeessa ja hengailin tuutikkivaatteissa kaiken aikaa fiilistellen. Melkein muutuin Tuutikiksi.

Myös ryhmän uusimmassa elokuvassa Musta kevät Iisa nähdään erikoisessa roolissa. Hänen hahmonsa Renne on sosiaalisesti kömpelö nörttihahmo, jota vaivaa pakkomielle urbaaniin legendaan.

"Roolihahmoni on syrjäytynyt, sosiaalisesti epävarma "Rendfield", joka on kokenut elämässään hirveitä asioita ja menettänyt paljon läheisiään. Rennelle on vaikeaa kohdata ihmisiä, ja hänen yhteytensä ulkomaailmaan on internet. Itsessäni ei ole juurikaan samaa kuin Rennessä, mutta ehkä tulkintani hänestä toi Renneen hieman Iisaa."

Vaikka yhtäläisyyksiä Iisan aiempiin roolitöihin on, Renne eroaa Iisan mukaan merkittävästi niistä kaikista.

"Olen aikaisemmin näytellyt kyllä mielenvikaisia ja hämäriä rooleja, mutta tällä kertaa hahmo oli selvästi negatiivisella tavalla oudoksuttava. Rennessä ei ainakaan elokuvan alkuvaiheessa ole sellaista varmuutta, mitä muissa hahmoissani on aina ennen ollut, ja joka on itsellenikin hyvin ominaista."

Yleisöllä on Iisan mukaan lupa odottaa siis täysin uudenlaista Iisaa.

"Ja ehkä myötähäpeän tunnetta. Siihen pyrin." Iisa naurahtaa.

Ja loppuun vielä ne pakolliset faniterveiset: "Huippua että teitä on! Jatkakaa elokuvien katsomista ja koittakaa tekemistä, se on hieno taiteenlaji."

2 kommenttia:

  1. Tuleeko lisää elokuvia?? :)

    VastaaPoista
  2. Onko Eeva Mattila vielä Asemanlapsissa nimittäin Eeva on mun lemppari hahmo aseman lapsista. Ooon kattonu asemanlapsia 2014 pääsiäisestä asti ja ne on PARHAITA! Teette hyvää yhteistyötä!:-)

    VastaaPoista